Australia şi Indonezia vor să colaboreze pentru organizarea CM 2034

Australia a avut discuţii cu Indonezia pentru înaintarea unei candidaturi comune pentru organizarea Cupei Mondiale din 2034, a anunţat joi Federaţia australiană de fotbal (FFA). 

FFA a demarat discuţiile săptămâna trecută cu partea indoneziană la Consiliul Asociaţiei Federaţiilor Asiei de Sud-Est (ASEAN) de la Laos. Premierul thailandez Prayuth Chan-ocha a dezvăluit însă duminica trecută la Bangkok că 10 ţări din blocul ASEAN, inclusiv Indonezia, intenţionează să candideze pentru Mondialul din 2034.

Australia a salutat discuţiile din grupul ASEAN privind o candidatură comună, dar după anunţul ASEAN nu a comentat dacă va menţine parteneriatul cu Indonezia sau va renunţa la el. Australia a candidat fără succes pentru CM 2022. În acea controversată reuniune a Comitetului Executiv al FIFA din 2010, Rusia a primit organizarea CM 2018, iar Qatarul găzduirea CM 2022.

Qatarul a câştigat atunci cu un singur vot în plus. Candidatura australiană a fost susţinută financiar cu 40 milioane de dolari australieni de către guvern, iar campania ratată a declanşat un val de critici împotriva FFA şi a metodelor sale de a investi bani în proiecte de dezvoltare în legătură cu foşti membri ai Comitetului Executiv al FIFA. Presa indoneziană a relatat miercuri că s-a decis un parteneriat cu Australia, după ce Thailanda a renunţat să intre în cursa pentru CM 2034 pentru că nu este pregătită.

CM 2026 va fi găzduită în comun de SUA, Canada şi Mexic, iar pentru ediţia 2030 mai multe ţări şi-au anunţat deja intenţia de a prezenta candidaturi comune, provenind din America de Sud şi Europa de Est (România, Serbia, Grecia şi Bulgaria). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel