Aurul României. Adrian Năstase: ”Rezervele pot fi sechestrate”

Arian Năstase
Arian Năstase

Fostul premier Adrian Năstase crede că inițiativa lui Liviu Dragnea și Șerban Nicolae de repatriere a 95% din aurul depozitat de România în străinătate este o idee „de bun simț”.

Adrian Năstase a reacționat față de inițiativa legislativă privind repatrierea aurului românesc, într-o postare pe blogul său:

”Cand am citit initiativa legislativa a lui Liviu Dragnea si a lui Serban Nicolae, mi-am spus, imediat, „De ce nu?", a scris el într-un articol personal intitulat ”Dragnea, aurul și opoziția”.

”În definitiv, România nu mai este în situația de la sfârșitul anilor '90. În plus, Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană. Pe de altă parte, unele evoluții recente ne arată că, în anumite situații, pentru diverse motive, mai întemeiate sau nu, unele rezerve pot fi sechestrate. În perioada comunistă, era la modă sechestrarea unor nave românești pentru datorii ale unor întreprinderi de stat – considerate datorii ale statului.

E adevărat, au mai plecat rezerve de aur din România la Londra. Dar asta s-a întâmplat în timpul razbuiului când tezaurul polonez a fost evacuat, cu sprijinul României, în Marea Britanie. Unii spun că această inițiativa a fost lansată pentru a schimbă agenda dezbaterilor publice – în condițiile în care, la Parlamentul european, obiecțiile referitoare la numirea, ca procuror șef european, a Laurei Codruța Kovesi nu avuseseră succes. Posibil...

Rămâne însă chestiunea de principiu – ideea repatrierii aurului BNR – care mi se pare de bun simț. Cu atât mai mult cu cât nimeni nu a solicitat că aurul de la Moscova să fie „repatriat" la Londra, ci la București!”, este articolul postat de Adrian Năstase.

Citește și: Repatriere aur, reacție BNR. Vasilescu: Nu e normal să îşi spună părerea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel