Aurelian Bădulescu, retragere sprijin politic PSD. S-A DECIS

PSD
PSD

PSD București a luat decizia finală în legătură cu retragerea sprijinului politic pentru viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu.

UPDATE: "Astăzi, în şedinţa comitetului executiv al PSD Bucureşti, s-a decis retragerea sprijinului politic pentru colegul nostru. (...) Decizia a fost luată cu o majoritate extrem de mare, am avut doar cinci abţineri, deci, niciun vot împotriva acestei propuneri. Noi chiar l-am rugat pe domnul Bădulescu, inclusiv în momentul în care a început şedinţa, l-am sunat de faţă cu toţi colegii, ca să mă asigur că vine la această şedinţă şi să-şi susţină punctul de vedere, dacă are ceva de spus privind această propunere de retragere a sprijinului politic. Bineînţeles că domnul Bădulescu nu s-a prezentat, ba, mai mult decât atât, a formulat (...) o notificare prin care ne reproşa că nu l-am primit la această şedinţă", a spus Mutu.

Rezoluție emisă joi

El a precizat că joi va fi emisă o rezoluţie din partea PSD Bucureşti, care va fi pusă în aplicare în CGMB de către liderul de grup al consilierilor generali social-democraţi.

Mutu a explicat în ce constă procedura de revocare din funcţie a viceprimarului. "Se face propunerea de revocare din funcţia de viceprimar în baza rezoluţiei emise de PSD, această propunere poate fi introdusă pe ordinea de zi de primar şi mă aştept să nu o facă şi atunci o vom face prin intermediul unei treimi din numărul de consilieri generali şi vom duce la îndeplinire această rezoluţie cu votul a două treimi din consilierii generali. Propunerea pentru susţinerea unui nou viceprimar se va face ulterior, printr-o decizie a biroului permanent al municipiului Bucureşti PSD, după consultările cu organizaţiile de sector", a spus el.

Potrivit lui Mutu, PSD Bucureşti a luat decizia retragerii sprijinului politic lui Bădulescu pentru că nu înţelege că a fi membru de partid înseamnă respectarea deciziilor unei majorităţi din formaţiunea politică. "Aurelian Bădulescu nu înţelege că a fi membru de partid înseamnă în primul rând să respecţi nişte decizii ale unei majorităţi exprimate în interiorul partidului şi cel mai important lucru e să-ţi respecţi colegii de partid. Domnul Aurelian Bădulescu nu numai că nu a respectat deciziile majorităţii din partid, ci a ales şi varianta şi formula de a promova mesaje defăimătoare la adresa colegilor noştri", a afirmat el.

El a subliniat că PSD nu promovează "atitudinea de vagabond" în Consiliul General sau local şi în general vorbind. Mutu a menţionat că atunci când un reprezentant al PSD adresează cuvinte jignitoare cuiva, indiferent că este din opoziţie, deja depăşeşte orice limită.

MESAJ PENTRU BĂDULESCU

"Îi transmit un mesaj (lui Bădulescu - n.r.): să se potolească, să-şi revină, dacă vrea să fie membru al acestui partid, să aibă o atitudine constructivă şi dacă va dovedi în perioada următoare că e capabil şi îşi revine din toată nebunia în care se află acum, nu avem niciun fel de problemă să construim alături de dânsul, altfel, riscă să fie exclus din partid", a spus Mutu.

Întrebat ce părere are referitor la faptul că Bădulescu a declarat pentru un post de televiziune că a minţit procurorii în legătură cu protestul din 10 august 2018, Mutu a afirmat: "Dacă a minţit, răspunde penal (...). Să meargă să spună adevărul, că asta e singura variantă".

PSD a decis retragerea spriijinului politic pentru viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu. Potrivit România TV a fost o unanimitate și 5 abțineri, niciun vot împotrivă.

Aurelian Bădulescu a rămas fără funcția de vicepremier al Capitalei. Acesta a amenințat cu dezvăluri dacă PSD îi va retrage sprijinul politic. Chiar în această seară, Bădulescu a mărturisit că a mințit Parchetul General în legătură cu protestul din 10 august 2018.

Vezi și: Protest 10 august. Bădulescu: Am mințit la Parchet ca să apăr un partid

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel