Urmărește emisiunea live


Aur pentru echipa masculină a Rusiei la Mondialele de la Stuttgart

Echipa masculină a Rusiei, condusă de Artur Dalaloian şi Nikita Nagornîi, a câştigat miercuri medalia de aur la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Stuttgart (Germania), luându-şi revanşa în faţa Chinei, care a ocupat locul 2, când au rămas mai puţin de zece luni până la Jocurile Olimpice de la Tokyo, scrie presa internaţională.

Echipa masculină a Rusiei a obţinut primul său aur la Mondiale, cu un total de 261,726 puncte, devansând cu aproape un punct China (260,729). Anul trecut, la Doha, chinezii luaseră aurul cu un avans de doar 049/1000 în faţa ruşilor.

La fel ca în 2018, Japonia a încheiat pe ultima treaptă a podiumului (258,159). Niponii au fost lipsiţi de data aceasta de cel mai bun gimnast al lor, Kohei Uchimura, ce nu reuşeşte să revină la cel mai bun nivel al său după mai multe sezoane în care a avut probleme cu accidentările. Uchimura a cucerit de-a lungul anilor 21 de medalii la mondiale.

Rusia este prima echipă europeană care intră în posesia aurului mondial după Belarus, în 2001.

După cum s-a anunţat, echipa masculină a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, clasându-se doar pe locul 24 din 25 de echipe, luni, la finalul calificărilor masculine din cadrul Mondialelor de la Stuttgart, în timp ce Marian Drăgulescu a reuşit calificarea în finala de la sărituri, dar şi la JO 2020.

Tricolorii au totalizat 234,094 puncte, terminând doar înaintea Finlandei, în condiţiile în care doar primele 12 clasate au obţinut calificarea la JO 2020.

Statele Unite au egalat marţi România la numărul de titluri mondiale pe echipe feminine (şapte). Cu un total de 172,330 puncte, gimnastele americane au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, medaliile de argint şi bronz revenind Rusiei (166,529 puncte), respectiv Italiei (164,796 puncte).

Echipa feminină a României a ocupat doar locul 22 la această competiţie, sâmbătă, la finalul calificărilor, şi a ratat participarea la Jocurile Olimpice de anul viitor de la Tokyo. Româncele nu au prins nicio finală.
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel