CCR, decizie modificări Cod Penal. Augustin Zegrean: Nu aveau ce să caute!

Fostul judecător constituțional Augustin Zegrean a explicat decizia de azi a CCR.

Judecătorii CCR au admis luni sesizările de neconstituționalitate depuse de partidele de opoziție PNL-USR și de către președintele Klaus Iohannis asupra modificărilor aduse de Parlament Codului Penal și Codului de Procedură Penală.

”Este vorba despre faptul că trebuiau puse de acord texte din Codul Penal, Codul de Procedură Penală, cu deciziile Curții. Și sunt foarte multe texte. Și foarte multe decizii care nu au fost puse de acord. Acum, în sfârșit, s-au pronunțat și au dat o decizie corectă, pentru că nu aveau ce să caute aceste modificări în CP și CPP.  E greu de făcut această punere de acord a legislației cu diciziile Curții dacă nu ai cunoștințele necesare”, a declarat Augustin Zegrean la Realitatea Tv, luni după amiaza.

”Nu se poate să lucreze CP și CPP oricine. Sunt lucruri serioase și trebuie să fie oameni de meserie. Și la Curte chiar sunt câțiva oameni care știu foarte bine dreptul penal. Este o șansă de data aceasta că au oprit aceste modificări. Nu vedeți că toată lumea vrea să modifice legislația în România? Are treabă, n-are treabă, vrea să modifice legile. Nu e suficient să vrei să faci reformă. Trebuie să știi să o faci!”, a mai spus fostul judecător al Curții Constituționale, Augustin Zegrean.

Curtea Constituțională a admis, luni, sesizările de neconstituționalitate formulate de PNL - USR și de președintele Klaus Iohannis asupra modificărilor aduse de Parlament Codului Penal și Codului de Procedură Penală. Potrivit unor surse judiciare, motivul invocat de judecători pentru decizia luată este că Parlamentul nu și-a exercitat obligația de a efectua toate corelările textelor din Codurile Penale cu deciziile anterioare ale Curții.

Pe 25 aprilie, PNL şi USR au depus la Curtea Constituţională sesizări în legătură cu proiectul care a modificat Codul penal şi pe cel care a schimbat Codul de procedură penală, iniţiative adoptate de Parlament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel