Augustin Lazăr, reacţie în dosarul "10 august": A existat interesul...

Augustin Lazăr
Augustin Lazăr

Augustin Lazăr, fostul procuror general al României comentează după ce dosarul protestelor din 10 august 2018 a fost trimis la DIICOT.

Întrebat cum comentează faptul că procurorii militari au declinat dosarul 10 august către DIICOT, Lazăr a arătat că „acum avem o nouă explicaţie a manipulării mediatice îndreptată împotriva procurorului general, calificat drept „procuror comunist": pentru a bloca al doilea mandat al procurorului general, care ar fi implicat soluţionarea şi a dosarului 10 august, după cele privind Mineriada şi Revoluţia", a declarat Augustin Lazăr pentru mainnews.ro.

Mai departe, acesta a arătat că s-a urmărit ca Parchetul General să aibă o conducere interimară, astfel încât să se poată „jongla" cu dosarele importante. „A existat interesul ca Ministerul Public să nu aibă o conducere consolidată pe mandat, iar rezultatul este cel urmărit. Şi care se vede", a mai completat Lazăr.

Dosarul privind protestul din 10 august, declinat la DIICOT

Secţia Parchetelor militare a declinat la DIICOT dosarul privind intervenţia în forţă a jandarmilor la protestul din 10 august 2018. 

"Procurorii din cadrul Secţiei parchetelor militare au dispus prin ordonanţa nr. 18/P/2018, din data de 28.06.2019, declinarea competenţei de soluţionare a cauzei în favoarea DIICOT, în vederea continuării cercetărilor cu privire la organizarea, conducerea şi modul de intervenţie al forţelor de ordine din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române împotriva manifestanţilor care au participat la protestul din data de 10 august 2018, desfăşurat în Piaţa Victoriei din municipiul Bucureşti, respectiv cu privire la scopul faptelor unor grupuri de persoane care în ziua de 10 august 2018 au exercitat acţiuni de violenţă împotriva forţelor de ordine şi măsura în care aceste acţiuni, prin amploarea şi modul de desfăşurare, au fost de natură să pună în pericol securitatea naţională", se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel