Augustin Lazăr, mutare de ultimă oră. E oficial

Augustin Lazăr și-a depus, marți, oficial candidatura pentru un nou mandat de procuror general al României, informează Antena 3.

Procurorul general Augustin Lazăr a anunțat că își va depune candidatura în cadrul procedurii declanșate de ministrul justiției, Tudorel Toader, pentru funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Aceasta, deși ministrul a declanșat procedura de revocare a lui Augustin Lazăr, procedură contestată în instanță de procurorul general. Marți, 26 martie, și-a depus candidatura, informează Antena 3.

Funcția va deveni vacantă începând cu data de 28 aprilie 2019, când se încheie actualul mandat al lui Augustin Lazăr. Conform legii, acesta are dreptul la două mandate.

„Obținerea unui nou mandat ar reprezenta posibilitatea continuării proiectelor inițiate, a procesului de modernizare și consolidare instituțională a Ministerului Public în scopul continuării obținerii de rezultate pozitive în activitate, a reprezentării convingătoare a intereselor generale ale corpului social, apărării necondiționate și de calitate a ordinii de drept, a drepturilor și libertăților fundamentale ale omului", se arată într-un comunicat al Ministerului Public.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.3.1
pixel