Augustin Lazăr, declarații de ULTIMĂ ORĂ

Rodica Mitu / 03 dec 2018 / 09:47
Augustin Lazăr
Augustin Lazăr

„Inculpații DNA-ului sunt inculpați de rang înalt”, a spus, luni dimineață, procurorul general Augustin Lazăr, după ce a ajuns la sediul CSM.

Jurnaliștii prezenți l-au rugat să explice sintagma pe care a folosit-o în 2017, și anume: „inculpați de rang înalt".

„Inculpații de rang înalt sunt cei care sunt de competența Direcției Naționale Anticorupție. Dacă vă uitați în lege, exact așa scrie acolo. DNA este făcută pentru a combate un anume gen de criminalitate, corupția, dar nu la nivel scăzut, ci la nivel înalt. Prin urmare, inculpații DNA-ului sunt inculpați de rang înalt”, a spus, luni dimineață, Augustin Lazăr.

Anul trecut, Augustin Lazăr a făcut o declaraţie în care a vorbit despre „inculpaţi de rang înalt”, făcând referire la anumiţi membri din comisiile speciale parlamentare. Inspecţia Judiciară a propus atunci sancţionarea lui, susţinând că procurorul general a încălcat Codul deontologic atunci când a afirmat că „inculpaţi de rang înalt” îi hărţuiesc pe procurori în comisiile speciale parlamentare. Pe 26 iunie Secţia pentru procurori a CSM a respins solicitarea de sancţionare, însă Inspecţia Judiciară a contestat decizia la plenul CSM. Urmează ca plenul Consiliului Superior al Magistraturii să dea luni o decizie în acest caz.