Augustin Lazăr, audiat la CSM privind revocare din funcţie propusă de Tudorel Toader

Crişan Andreescu / 19 noi 2018 / 06:46 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii dezbate luni propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de revocare din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr.

Ședinţa, programată de la ora 11, îl va aduce la audieri pe Augustin Lazăr, urmând să fie discutat şi raportul întocmit de ministrul Justiţiei privind activitatea managerială de la Parchetul General. Avizul pe care îl va da CSM cu privire la revocarea procurorului general este consultativ.

Pe 24 octombrie, Tudorel Toader a anunţat declanşarea procedura de revocare din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr. Ministrul Justiţiei a enumerat atunci 20 de puncte privind activitatea procurorului general, printre care: probleme grave de comportament şi comunicare publică; probleme grave de management; lipsa organizării eficiente şi a asumării responsabilităţii; discursuri eminamente politice şi acuzaţii la adresa autorităţilor statului; contestarea deciziilor Curţii Constituţionale; neîndeplinirea obligaţiilor asumate prin proiectul de management prin utilizarea pe scară largă a delegărilor în funcţii de conducere; critici aduse Parlamentului şi Guvernului; modul de desfăşurare a anchetei privind intervenţia jandarmilor la protestul din 10 august; încălcarea legii prin semnarea unor protocoale cu SRI.

Tudorel Toader mai declara că dosarul de candidatură depus în anul 2016 de procurorul general Augustin Lazăr nu era complet, deoarece lipsea ultima evaluare a activităţii profesionale.

De asemenea, Toader afirma că în dosarul de candidatură de la MJ se afla o ordonanţă de clasare pe numele preşedintelui Klaus Iohannis. Ulterior, s-a descoperit că această ordonanţă nu a fost întocmită de Augustin Lazăr, ci de un alt procuror, Cristian Lazăr. 

Vezi si: Represiunea comunistă în România, expoziţie. Augustin Lazăr: Sunt şocat


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.82