AUF organizează școli de vară în România

Agenţia universitară a Francofoniei (AUF) susţine anul acesta organizarea a şase şcoli de vară în România, în urma unui apel la candidaturi lansat în mai, informează un comunicat al AUF. 

Astfel, universităţile din România "vor primi sprijinul financiar al AUF pentru a forma actori competenţi în domenii prioritare ale cercetării", arată sursa citată. 

Şcolile de vară prevăd participarea regională şi internaţională a doctoranzilor, aceasta fiind de altfel o condiţie în cadrul apelului. Doctoranzi din Algeria, Austria, Bulgaria, Elveţia, Franţa, Germania, Italia, Polonia, Republica Cehă, Republica Moldova, România, Serbia şi Ungaria se vor întâlni în România pentru a participa la activităţi de formare şi cercetare pluridisciplinară, anunţă agenţia. 

Obiectivul vizat de către AUF prin lansarea acestui apel este de a încuraja integrarea noilor doctoranzi în comunitatea de cercetare. Astfel, prin acest demers, AUF îşi doreşte să contribuie la dezvoltarea reţelelor universitare şi ştiinţifice, ţinând cont în acelaşi timp de aşteptările şi nevoile concrete ale doctoranzilor francofoni. 

Agenţia universitară a Francofoniei este o asociaţie mondială de universităţi francofone creată în 1961. Reuneşte peste 800 de instituţii membre de pe cinci continente din peste 100 de ţări şi este totodată şi operatorul specializat al Francofoniei pentru învăţământul superior şi cercetare. AUF are ca misiune să promoveze francofonia universitară dinamică implicată în dezvoltarea economică şi socială a societăţilor. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel