Urmărește emisiunea live


Audiere Cohen. Trump: Tocmai a fost dat afară

Donald-Trump
Donald-Trump

Preşedintele american Donald Trump a încercat miercuri să-l discrediteze pe fostul său avocat Michael Cohen, care urmează să depună mărturie în cursul zilei în Comisia pentru Control a Camerei Reprezentanţilor cu privire la afacerile private ale şefului statului şi legăturile acestuia cu Rusia, transmite AFP.

'Michael Cohen a fost printre numeroşii avocaţi care m-au reprezentat (din nefericire). A avut şi alţi clienţi', a scris pe Twitter preşedintele american, aflat în Vietnam pentru un al doilea summit cu liderul nord-coreean Kim Jong Un.

'Tocmai a fost dat afară din barou de Curtea Supremă a statului (New York, n.red.) pentru minciună şi fraudă. Minte ca să-şi reducă pedeapsa cu închisoare', a acuzat Trump.

Michael Cohen a devenit un martor periculos pentru Donald Trump după ce a acceptat să coopereze cu justiţia. În decembrie 2018, el a fost condamnat la 3 ani de detenţie pentru fraudă fiscală, sperjur şi încălcarea codului electoral, şi urmează să intre în închisoare pe 6 mai.

Conform declaraţiilor pe care le-a pregătit, publicate de New York Times şi alte media americane, Cohen va afirma despre Trump că este 'rasist', 'escroc' şi 'trişor', atât ca om de afaceri, cât şi ca preşedinte, şi că avea cunoştinţă despre dezvăluirile pe care urma să le facă WikiLeaks despre rivala sa Hillary Clinton. De asemenea, fostul avocat va explica cum a primit instrucţiuni să mintă în privinţa proiectului imobiliar al unui Trump Tower în Rusia în plină campanie prezidenţială.

Marţi, în prima din cele trei zile prevăzute pentru audieri, Cohen a declarat, la ieşirea din prima şedinţă maraton, desfăşurată cu uşile închise în Comisia pentru Serviciile de Informaţii a Senatului: 'Aştept cu nerăbdare să le spun versiunea mea americanilor şi să-i las să decidă cine spune adevărul'.

Audierea, transmisă în direct la televiziune

Audierea de miercuri va fi publică şi va fi transmisă în direct la televiziune. Potrivit CNN, Trump ar urma să o urmărească între sesiunile de negocieri de la Hanoi.

Comisia, din care fac parte şi Alexandria Ocasio-Cortez şi Rashida Tlaib, din aripa de stânga a Partidului Democrat, ar urma să-l interogheze pe Cohen în privinţa finanţelor Trump Organization, pentru care avocatul a lucrat timp de 10 ani, dar şi despre declaraţiile fiscale ale miliardarului, conturile suspecte ale fundaţiei şi proiectul Trump Tower de la Moscova.

Nu în ultimul rând, va fi vorba şi despre cei 280.000 de dolari pe care Cohen i-a plătit lui Stormy Daniels şi Karen McDougal, în timpul campaniei electorale, pentru a le cumpăra tăcerea în privinţa presupuselor lor relaţii amoroase cu miliardarul.

Marţi, Cohen a dat explicaţii cu privire la minciunile sale iniţiale de la prima audiere în faţa unei comisii senatoriale în 2017, mai ales în legătură cu contactele avute cu responsabili ruşi pe tema proiectului Trump Tower.

Joi, Cohen va depune mărturie, cu uşile închise, în Comisia pentru Serviciile de Informaţii a Camerei Reprezentanţilor, cu privire la subiectul cel mai sensibil: contactele dintre echipa lui Trump şi ruşi în campania din 2016 şi eventuala complicitate între aceştia împotriva candidatei democrate Hillary Clinton.

Aceste audieri au fost amânate de mai multe ori, Michael Cohen afirmând că a primit 'ameninţări' împotriva familiei sale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel