AUDIERE ANTON ANTON. Afirmație ULUITOARE, ciocniri PSD-USR

Audiere Anton Anton, Ministerul Energiei
Audiere Anton Anton, Ministerul Energiei

În contextul audierii lui Anton Anton, ministru propus pentru Energie, au exista afirmații nefondate ale unei parlamentare USR, taxate imediat de președintele Comisie pentru industrii și servicii. 

Iată dialogul dintre cei doi din Comisia pentru industrii și servicii: 

Iulian Iancu: Doamna deputat Cristina Prună, să dăm cuvântul și doamnelor. 

Cristina Prună: Mulțumesc frumos pentru atenția pe care o acordați doamnelor. Domnule ministru candidat, o să reiau subiectul pieței gazelor naturale. Poziția dvs. în ceea ce privește interconectarea României la sistemul european de transport al gazelor naturale, mă refer aici la gazoductul BRUA, și reiau și eu aceeași întrebare: veți susține forma Ordonanței 64 care a venit de la Senat în Camera Deputaților, cum vedeți forma acestei ordonanțe? Ați menționat cărbunele și faptul că producția de huilă trebuie menținută, pe de altă parte, starea minelor este foarte precară și aș vrea să vă întreb ce planuri aveți în acest sens în ceea ce privește condițiile tehnologice și evitarea accidentelor în mină, știm foarte bine că-n ultimele trei luni au fost foarte multe decese în rândul oamenilor care lucrează în mină, a minerilor. (...) 

Iulian Iancu: Aș vrea să vă rog, când luăm cuvântul, să nu folosim termeni atât de gravi și de generali precum ”au fost foarte multe decese în ultimele trei luni în sectorul minier”. Poate ne spuneți câte și unde că... sau în ce țară, poate în sectorul minier în general, în lume. 

Cristina Prună: Cred că chiar și un deces sau moartea unui miner este foarte gravă. 

Iulian Iancu: Unul... sau foarte multe? Le cerem candidaților să fie riguroși și suntem foarte exigenți dar noi spunem ”foarte multe decese în ultimele luni”. 

Cristina Prună: Pentru anul 2017 sunt foarte multe decese, chiar și moartea unuia sau a trei-patru oameni... 

[citeste si]

Iulian Iancu este deputat PSD și președinte al Comisiei pentru industrii și servicii. Cristina Prună este deputat USR, membră a aceleiași comisii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel