Au fost finalizate apartamentele de serviciu care vor fi repartizate medicilor din Spitalul Judeţean Brăila

Cele 31 de apartamente de serviciu destinate medicilor care profesează în Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila au fost finalizate şi urmează să fie repartizate, potrivit informaţiilor făcute publice de preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Iulian Chiriac. 

Locuinţele destinate medicilor au fost amenajate într-un fost cămin şcolar şi cuprind 31 de apartamente cu una şi două camere, care au fost realizate de Agenţia Naţională de Locuinţe, valoarea contractului fiind de 2,2 milioane lei.

"Suntem în faza de semnare a protocolului de predare-primire cu ANL. Mai avem puţin de amenajat exteriorul, iar apoi comisia socială îşi va intra în drepturi pentru a aloca apartamentele respective în funcţie de cerere şi de punctajul pe care îl vor avea solicitanţii", a declarat Chiriac. 

Printre condiţiile pe care medicii trebuie să le îndeplinească pentru a primi o locuinţă de serviciu se numără: să aibă vârsta până în 35 ani; titularii şi ceilalţi membri ai familiei (soţi, copii sau alte persoane aflate în întreţinerea acestora) să nu deţină în proprietate o altă locuinţă în municipiul Brăila; să îşi desfăşoare activitatea în unităţile spitaliceşti din municipiul Brăila (Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila sau Spitalul de Pneumoftiziologie).

Potrivit proiectului de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Comisiei Sociale pentru analiza solicitărilor şi repartizării locuinţelor construite de ANL în municipiul Brăila, din totalul celor 31 de apartamente, 23 vor ajunge la medici şi 8 la alţi tineri specialişti din domeniul sănătăţii, precum asistente sau infirmiere.

Conform regulamentului aprobat de consilierii judeţeni, cererile privind repartizarea de locuinţe pentru medici se înregistrează în ordinea primirii acestora şi se analizează de către Comisia Socială.

CJ Brăila are în plan reabilitarea a încă unui cămin şcolar şi transformarea lui într-un bloc cu alte 31 de apartamente, care vor fi repartizate tot medicilor. 

Vezi și: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel