Atracție culinară inedită în China: baie în hot-pot

Sebastian Florea / 28 ian 2019 / 18:46

Un hotel din China propune turiştilor o baie...culinară.

Un hotel din China încearcă să atragă turiştii, propunându-le să îşi facă baia termală tradiţională într-un bazin în formă de oală de ... hot pot, informează AFP. Un clasic bucătăriei chinezeşti, hot pot-ul este de obicei consumat alături de prieteni sau de familie şi constă în fierberea de bucăţi de carne, peşte, măruntaie şi legume într-un recipient mare, umplut cu supă - adesea picantă.

Oaspeţii hotelului First World, din metropola Hangzhou (est), sunt invitaţi să se scufunde într-un bazin cu apa caldă - imitând o oala tradiţională de hot pot - împărţit în nouă compartimente, în a căror apă plutesc ingrediente precum ardeii, cocenii de porumb sau salata verde.

Citește și: China, investiție în industria filmului de la Hollywood

Băile termale în aer liber sunt foarte populare în China, Japonia şi Coreea, ele figurând în oferta multor hoteluri de lux, în special din zonele montane. Potrivit site-ului de ştiri chinez Sohu.com, ideea inedită propusă de conducerea hotelului oaspeţilor vizează promovarea băilor termale şi a beneficiilor acestora pentru sănătate, în perioada premergătoare Anului Nou Chinez, care va începe la 5 februarie.

Citește și: Davos, avertisment FMI: Riscul major pentru economia mondială