Autostrada Ploiești - Brașov. Dragnea: Este fabulos: Am reușit! Guvernul poate semna

Viorica Dăncilă - Liviu Dragnea
Viorica Dăncilă - Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a făcut un anunț important pentru toți românii.

”Dau și eu o veste bună. Am stat cu multă speranță atât eu, cât și Guvernul să vedem câte companii vor depune oferte pentru parteneriatul public-privat pentru autostrada Ploiești - Brașov. Au fost cinci. Sunt companii foarte serioase.

Am reușit, după doi ani, să rupem toate piedicile, să punem în operă un act normativ care ne dă această posibilitate. În acest moment, se deschide o ușă cu un potențial foarte mare de a se face investiții majore în România, în special autostrăzi, pe bani privați, pe regulile lor! Nu se mai împiedică de funcționarii de la stat, iar lucrurile se vor face cu proceduri foarte simple. Acest lucru înseamnă că Guvernul poate semna primul contract PPP pe autostrada Ploiești - Brașov, ceea ce este fenomenal și urmează și celelalte autostrăzi care sunt în curs”, a spus Liviu Dragnea la Antena 3, într-un interviu cu Mihai Gâdea.  

Din ce țări provin firmele

Cinci investitori au depus oferte pentru atribuirea contractului de parteneriat public-privat pentru realizarea autostrăzii Ploieşti- Braşov. Printre investitori se numără firme din China, Turcia, Elveţia, Austria şi Spania.

Recent, Viorica Dăncilă a declarat: "Mă bucur că investitorii au încredere în economie şi că sunt interesaţi să se alăture statului român în construcţia acestui amplu proiect aşteptat de români, un contract în valoare de aproximativ 1,36 miliarde euro".

Viorica Dăncilă a informat că urmează demersurile pentru al doilea proiect pe care Guvernul doreşte să-l realizeze în parteneriat public-privat, precizând că de la Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză a fost transmis proiectul privind clinica multifuncţională "Dr. Calistrat Grozovici".

VEZI ȘI: Dragnea: Trebuia sa intervină SRI! E una dintre cele mai mari probleme de securitate națională


HOROSCOP 2019 chinezesc. Ce vă așteaptă conform anului nașterii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel