Atletism, dopaj: 'Regretele' Rusiei după menţinerea suspendării sale

Rusia regretă că 'poziţia IAAF s-a schimbat', după ce Federaţia internaţională de atletism a decis duminică să menţină suspendarea federaţiei ruse de profil, ce a fost dictată în noiembrie 2015 din cauza unui amplu scandal de dopaj, scrie AFP. 

'Decizia IAAF stârneşte regrete datorate faptului că, deşi partea rusă a îndeplinit în totalitate obligaţiile sale referitoare la criteriile foii de parcurs, poziţia Federaţiei internaţionale s-a schimbat', a declarat luni preşedintele Comitetului olimpic rus, Stanislav Pozdniakov. IAAF i-a respins din nou sâmbătă pe ruşi, a căror ultimă apariţie sub culorile lor într-o competiţie internaţională de atletism a avut loc la Mondialele din 2015 de la Beijing. Norvegianul Rune Andersen, şeful Task Force, comisie însărcinată de IAAF să aprecieze progresele Rusiei în lupta antidoping, şi-a exprimat duminică 'frustrarea'.

Ruşii au îndeplinit două condiţii, plata cheltuielilor (2,8 milioane de euro) generate de acest scandal şi accesul la datele laboratorului antidoping de la Moscova. Eforturile lor au fost însă zădărnicite de dezvăluirile despre doi antrenori şi un medic care-şi continuă activitatea deşi au fost suspendaţi pentru dopaj, dar şi de afacerea Lisenko. Pe 2 iunie, Sunday Times a afirmat responsabili ai Federaţiei ruse de atletism (RUSAF) l-au ajutat pe Danil Lisenko, vicecampion mondial la săritura în înălţime în 2017. În august 2018, Lisenko a fost scos de IAAF de pe lista atleţilor autorizaţi să concureze, fiindcă nu a fost disponibil pentru a fi testat antidoping în afara competiţiei, neputând fi localizat.

Fosta mare atletă rusă Elena Isinbaeva a comentat pe Instagram: 'Trebuie să ne unim eforturile şi împreună, ca o organizaţie, să luptăm împotriva acestei nedreptăţi. Cât timp nu va exista coordonare (...), va fi greu să contăm pe un succes.' Suspendarea Rusiei este prelungită cel puţin până la viitorul Consiliu al IAAF, ce va avea loc la Doha, cu câteva zile înaintea Mondialelor (27 septembrie-6 octombrie), scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel