EXCLUSIV  Atitudinea unui AGENT RUTIER: Domnișoară, mai bine vă revizuiți amintirile!- VIDEO

În dimineața zilei de 23 februarie 2018, doi agenți ai Brigăzii Rutiere stăteau într-o mașină de Poliție. După traversarea pietonilor, la aproximativ 20 de metri, ei coborau din mașină și opreau, la alegere, pietoni, despre care susțineau că au trecut pe roșu. M-am numărat printre pietonii opriți. La susținerea polițiștilor că am trecut pe roșu, le-am spus acestora că nu am trecut pe roșu. Ei nu au oprit niciun martor, deși am trecut pe la aceeași trecere, în baza aceluiași semafor, cu mai multe persoane. Mergând pe percepția logică, toate persoanele ar fi trebuit oprite și amendate, dacă toți am trecut pe roșu. Doar o persoană care era mult în fața mea și care, la al doilea semafor, trecuse pe roșu, a mai fost oprită. 

Refuzul de a se prezenta

Agentul rutier mi-a cerut actul de identitate, în ciuda faptului că i-am spus că nu recunosc fapta de care mă acuză. L-am rugat să-mi arate că am trecut pe roșu și a refuzat, l-am rugat să-mi spună numele, iar a refuzat. Nu văzusem nici insigna, fiind acoperită de jachetă. Am văzut insigna pe video, când polițistul s-a întors și i s-a putut observa. La solicitarea mea de a se legitima, acesta a refuzat, neștiind probabil că putea să-mi arate doar insigna. Nu cunosc legile, nici nu am mai luat alte amenzi, dar, atât timp cât în fața mea se află o autoritate, un reprezentant al legii, mi se pare logic, normal și firesc, să se prezinte și să arate legitimația înainte de a-mi cere să mă legitimez pentru o faptă pe care nu o recunosc.

În timpul convorbirii cu polițistul, acesta mi-a indicat să caut pe Google articolul în baza căruia primesc amenda. Polițistul a mai afirmat că nu a văzut dacă s-au oprit mașinile la semafor la culoarea roșie susținând că ”o mașină putea să treacă” și să mă lovească. După logica agentului rutier, o mașină putea trece pe roșu și să mă lovească, dar eu nu puteam trece alături de toți ceilalți pietoni. În plus, oricine ajunge în Piața Presei, nu doar la orele dimineții, este conștient că ar fi sinucidere curată să sară în fața mașinilor pe culoarea roșie a semaforului. 

Acesta a mai susținut că eu trebuie să-mi dovedesc nevinovăția în instanță că n-am trecut pe roșu și că sunt în necunoștință de cauză dacă susțin contrariul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel