Atenţionare de călătorie în Republica Moldova - cod galben de vreme rea

Viscol
Viscol

Atenţionare de călătorie în Republica Moldova unde s-a emis un avertisment de cod galben de vreme rea.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Republica Moldova că Serviciul Hidrometeorologic de Stat local a emis un avertisment de cod galben de precipitaţii puternice sub formă de ninsori şi lapoviţă, valabil pentru zilele de joi şi vineri.

Totodată, arată un comunicat al MAE transmis Agerpres, a fost prognozată depunerea de strat de zăpadă consistent pe drumurile publice. Astfel, există posibilitatea formării de troiene, plus depuneri de chiciură şi zăpadă pe crengile copacilor şi pe infrastructura de transport a energiei electrice, cu risc ridicat de rupere şi a căror posibile căderi pe drumurile de acces pot crea blocaje în circulaţia rutieră.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă să fie evitate, pe cât posibil, deplasările cu autoturismele pe drumurile publice, existând pericolul blocării în zonele în care precipitaţiile semnalate vor cădea din abundenţă, arată sursa citată.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Chişinău: +37322260737, +37322260747, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Moldova: +37368336363.

[citeste si]

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://chisinau.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia 'Călătoreşte în siguranţă' (https:www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare 'Un SMS îţi poate salva viaţa!'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel