Atenţionare de călătorie în Bulgaria - vreme severă

Trafic
Trafic

Cod galben de precipitaţii sub formă de ploaie şi ninsoare în Bulgaria, pentru ziua de marți.

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Bulgaria că pentru data de 29 ianuarie 2019 a fost emis un cod galben de precipitaţii sub formă de ploaie şi ninsoare. Conform datelor transmise de Institutul local de Meteorologie şi Hidrologie, cantitatea de apă poate atinge 20-35 de l/mp în regiunile din S-SV: Blagoevgrad, Pazardjik, Smolian, Plovdiv şi Kârdjali.

De asemenea, în zonele muntoase va ninge şi se va depune un strat considerabil de zăpadă şi vor fi condiţii de formare a poleiului, precizează MAE într-un comunicat de presă. Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Citește și: Tactica lui Donald Tusk la ceremonia de inaugurare a președinției

Recomandări pentru șoferi

Şoferilor li se recomandă monitorizarea situaţiei din zonele respective şi adoptarea unei conduite preventive, să se deplaseze cu viteză adecvată şi să aibă autoturismele echipate pentru circulaţie pe drumurile publice în condiţii de iarnă, să se respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată şi indicaţiile/semnele organelor de control aflate la faţa locului. Pe perioada instituirii codurilor de atenţionare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulaţiei rutiere din cauza formării de polei sau a vizibilităţii reduse, în condiţii de vânt puternic. Informaţii actualizate despre starea vremii se pot obţine de pe site-ul www.weather.bg, cele despre starea actuală a drumurilor din aplicaţia gratuită LIMA (n.a.- deocamdată doar în limba bulgară) www.lima.api.bg, de pe pagina de Internet a Agenţiei 'Infrastructura Rutieră' - www.api.bg şi non-stop de la numărul de telefon 070013020.

În cadrul Agenţiei funcţionează pe parcursul întregului an, în regim non-stop, Centrul Situaţional, care colectează şi sintetizează datele privind situaţia drumurilor republicane/publice. MAE mai recomandă consultarea paginilor de Internet http://www.meteoalarm.eu/en_UK/1/0/BG-Bulgaria.html, http://sofia.mae.ro şi www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia 'Călătoreşte în siguranţă' (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Citește și: Bulgaria a extrădat în SUA un hacker rus

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel