Atenţionare de călătorie de 1 Mai în Turcia. Anunţ MAE

Istanbul
Istanbul

Atenţionare de călătorie MAE în Turcia din cauza unor aşteptate manifestaţii la Istanbul cu ocazia zilei de 1 Mai.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Turcia, la Istanbul, că, în contextul celebrării zilei de 1 Mai, există posibilitatea organizării unor demonstraţii în Piaţa Taksim, informează un comunicat al MAE transmis joi Agerpres.

Din motive de siguranţă, autorităţile din Istanbul nu aprobă desfăşurarea de manifestaţii cu ocazia acestei zile. Totodată, există posibilitatea ca Poliţia turcă să restricţioneze accesul în zona Pieţei Taksim la data de 1 mai, se arată în comunicat.

Se recomandă cetăţenilor români care călătoresc în Istanbul în zona Bd. Istiklal şi a Pieţei Taksim să manifeste prudenţă pe fondul posibilităţii apariţiei de manifestări spontane şi să se delimiteze de orice acţiune de protest.

Zonele cu risc sporit de apariţie a unor manifestaţii sunt Piaţa Taksim şi străzile adiacente, precum şi Bd. Istiklal.

Asistenţă consulară

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Istanbul: +902123583541, +902123580516 şi +902123583537, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al oficiului consular al României la Istanbul: +905335420695.

[citeste si]

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://istanbul.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia 'Călătoreşte în siguranţă' (disponibilă gratuit în 'App Store' şi 'Google Play'), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare 'Un SMS îţi poate salva viaţa!'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel