Atenţionare de călătorie: Cod galben de ninsoare în Marea Britanie

ninsoare
ninsoare

MAE informează cetăţenii români care se află, călătoresc sau tranzitează Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord că Institutul Britanic de Meteorologie a emis un cod galben de ninsori abundente.

Condiţiile meteorologice vor afecta, într-o primă etapă, regiunea de nord, urmând ca, treptat, ninsorile să se extindă în partea de sud iar în această zonă să se transforme în ploaie. Stratul de zăpadă poate atinge între 2 şi 5 cm la altitudini de peste 100 m, pe suprafeţe acoperite deja cu polei/gheaţă, informează MAE.

Autorităţile britanice avertizează că, din cauza ninsorilor şi a vântului, există posibilitatea producerii de întârzieri sau anulări ale unor zboruri pe aeroporturile din regiunile nord şi sud, afectate de condiţiile meteorologice nefavorabile. De asemenea, Institutul britanic de Meteorologie avertizează cu privire la condiţiile de polei pe infrastructura rutieră.

MAE le recomandă cetăţenilor români să urmărească starea vremii pe portalul  https://www.metoffice.gov.uk/public/weather/warnings şi să se informeze de pe pagina de internet a Poliţiei Metropolitane cu privire la starea drumurilor, precum şi de pe paginile de Internet ale aeroporturilor de unde urmează să decoleze.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Secţiei Consulare a Ambasadei României la Londra: +442076027328; +442076029833; +442076036694; +442076025193; +442076030572; +442076022065, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord: +447738716335. Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://londra.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia 'Călătoreşte în siguranţă' (disponibilă gratuit în 'App Store' şi 'Google Play'), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel