Atenție! Parfumuri contrafăcute, confiscate. Unde au fost depistate

Aproximativ 40.000 de flacoane cu parfum, susceptibile a fi contrafăcute, au fost confiscate.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit într-un camion aproximativ 40.000 de flacoane cu parfum, inscripţionate cu numele unor marci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetăţean turc a încercat să le introducă ilegal în ţară.

În data de 10.08.2019, ora 06.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autocamion înmatriculat în România, cetăţeanul turc K.M., în vârstă de 50 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, şerveţele din Turcia pentru o firmă din România.

Procedând la verificarea mijlocului de transport, poliţistii de frontieră au observat că şnurul de siguranţă al semiremorcii este secţionat şi relipit, fapt pentru care s-a procedat la deschiderea compartimentului marfă. În urma controlului amănunţit, poliţistii de frontieră au descoperit, ascunsă în spatelele unui rând de cutii de şerveţele, zeci de bax-uri ce conţineau cantitatea totală de 39.518 flacoane cu parfum, ce purtau insemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Șoferul, angajat de un conaţional 

La cercetări, şoferul a declarat că a fost angajat de un conaţional să transporte în România camionul încărcat cu şerveţele şi nu avea cunoştinţă despre faptul că în camion se află şi parfumuri. În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de "punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare" faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările şi completările ulterioare şi "folosirea de acte nereale" faptă prevăzută şi pedepsită de art. 272 din Legea 86/2006.

De asemenea, întreaga cantitate de parfumuri, în valoare estimată de 2.469.875 euro dacă ar fi fost comercializată ca produs de marcă, a fost predată Biroului Vamal Giurgiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel