Urmărește emisiunea live


Atenție! O mare escrocherie profită de șomajul și sărăcia românilor

În vreme de criză, în România, escrocheriile au înflorit. Prima a fost escrocheria celor care sunau ca și cum ar fi din partea unei companii de telefonie mobilă. Îți spuneau că ai câștigat premiul cel mare, dar pentru a-l ridica trebuia să le trimiți credit sau, dacă aveai abonament, să le dai datele tale. A fost urmată de o escrocherie mai veche, dar care a putut fi adusă în actualitate de necesitatea de bani, scrisoarea nigeriană. "Metoda accidentul" a înflorit și ea și a făcut multe victime. A ajuns și pe Internet. Ultima escrocherie sesizată în urmă cu câteva zile avea ca țintă deținătorii de carduri Visa. Acum o nouă escrocherie a apărut. Ițele ei sunt greu de dezlegat chiar și pentru firma de al cărui nume se folosesc. 

Este vorba despre o serie de propuneri de angajare care sunt trimise pe mail. Adresele de mail de pe care sunt trimise propunerile nu fac parte din contacte și cel care are contul nu este abonat la ele. Sunt spamuri și ajung în inbox. Sunt zeci, chiar sute de mesaje trimise pe zi. Sunt asemănătoare, dar semnate cu nume diferite. Nu cer studii, spun doar ce veți face. Unele precizează că vor fi angajate toate persoanele, dar cei care vor să fie siguri de angajare trebuie să trimită mail urgent pentru că "locurile sunt limitate".

Unele mesaje sunt aparent de la Totalserve Management LTD. În momentul în care accesăm pagina celor de la firma menționată suntem atenționați de următorul mesaj, tradus în nouă limbi:

Mesajul are greșeli gramaticale, fiind tradus cu Google Translate, pentru toate țările în care s-a constatat această escrocherie.

Ce-ți propun Eddy, Mcbride și Jackie

Tot ce trebuie să faceți ca "asistent de la distanță" este să procesați "cererile clienților din orașul dumneavostră". Pentru o cerere, primiți între 90 și 350 de euro. Tot ce trebuie să faceți este să le trimiteți angajatorilor un mail. Angajatorii au doar prenume în mail-ul trimis. Îi cheamă Mcbride, Eddy, Jackie, Page. Numele lor nu este tradus cu Google Translate spre deosebire de mesajele pe care le trimit.

Nici Eddy, nici Jackie, nici Page nu vă vor răspunde niciodată la mail-ul pe care îl trimiteți pentru a vă arăta interesul de angajare.

Care ar putea fi scopul?

Specialiști în IT spun că este o problemă complicată și aproape imposibil de rezolvat. Mail-urile vin de pe adrese diferite, zeci, sute de adrese. Nu pot fi oprite și vin toate în inbox. Pare a fi un virus care afectează, în special, conturile de mail ale companiilor. Explicația ar putea fi una simplă. Companiile au foarte multe contacte. În momentul în care o companie răspunde la mail, chiar și pentru a cere să nu mai fie trimise acele mesaje, oferă o pârghie către propriile contacte. Și totul continuă. Astfel, în pericol sunt toate persoanele care au o adresă de mail. Informațiile personale ajung către niște persoane necunoscute. Încă nu se cunosc toate detaliile despre această escrocherie. Practic, sunt furate informațiile personale din conturile de mail. Însă, nu se cunoaște un alt scop. O posibilă explicație este următoarea: ar putea fi furate adresele de e-mail și informațiile personale pentru a crea baze de date, care ulterior să fie vândute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel