Urmărește emisiunea live


Atenție la ciuperci. O persoană este internată în stare gravă

Ciuperci
Ciuperci

O persoană ajuns în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgenţe din cauza ciupercilor consumate, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, Cristina Mia. 

"Pacientul a ajuns în stare gravă, cu agitaţie psihomotorie intensă. A fost stabilizat în UPU şi internat pe secţia ATI interne. În prezent, starea acestuia s-a ameliorat", a precizat medicul şef al UPU-SMURD Baia Mare, dr. Dan Roman. 

De la începutul lunii iunie, la Unitatea de Primiri Urgenţe a SJU Baia Mare au ajuns patru pacienţi după ce s-au intoxicat cu ciuperci.

Corpul medical al SJU Baia Mare recomandă populaţiei să trateze cu maximă seriozitate consumul de ciuperci, având în vedere consecinţele foarte grave care pot fi provocate de consumul ciupercilor otrăvitoare şi atenţionează că trebuie să se prezinte la urgenţă imediat ce identifică primele simptome.

De asemenea, medicul Dan Roman a subliniat că mai gravă este situaţia în cazul intoxicaţiei cu ciuperci cu incubaţie lungă, la care semnele apar după 12 ore de la consum şi se manifestă prin greţuri, vărsături, diaree, icter, tulburări neurologice, afecţiuni hepatice şi renale, hemoragii. În aceste situaţii este posibil ca, fără un tratament corespunzător, după două zile de la ingestie să se instaleze coma şi, ulterior, decesul persoanei în cauză.

Vezi și: Un bărbat a murit după ce s-a aruncat în fața trenului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel