În atenția viitoarelor mămici care vor să nască prin cezariană

bebelusi-maternitate
bebelusi-maternitate

Veste importantă pentru viitoarele mămici. Începând din luna martie, nașterile prin cezariană în maternitățile de stat nu vor mai fi decontate de la buget, astfel că viitoarele mame vor trebui să se pregătească și financiar dacă optează pentru o astfel de operație.

Potrivit Gandul, secretarul de stat în Ministerul Sănătății dr. Adrian Pană a lansat vestea în cadrul unei conferințe de presă, unde alături de ministrul Eugen Nicolaescu a anunțat publicarea pe site-ul instituției a pachetului de bază de servicii medicale,.

"Niciun serviciu medical la cerere nu va fi inclus. Acesta este și cazul cezarianei. Acest tip de naștere se va deconta de stat doar medicul consideră că este necesară și nu pacienta", a precizat dr. Pană.

Astfel, din martie, atunci când autorităţile estimează că va intra în vigoare noul pachet de bază de servicii medicale, vor fi decontate de stat doar naşterile naturale şi cezariana de urgenţă. "Naşterea va fi inclusă atât în pachetul de bază de servicii medicale, cât şi în pachetul minim de servicii medicale - destinat persoanelor neasigurate", a precizat Nicolăescu.

Potrivit ultimului raport  al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pe tema naşterii prin cezariană, care cuprinde date din 2008, în România s-au înregistrat 18.404 de naşteri prin cezariană, acestea reprezentând 23,6% din numărul total de naşteri. Dintre acestea, doar 0,3% din cezariene au fost la cerere. Pentru acestea statul a cheltuit 4.546.021 de dolari, respectiv 247 de dolari pe caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel