Atentate teroriste. New York, măsură de securitate

Autorităţile din oraşul New York vor proteja obiectivele turistice şi locurile cele mai populare de atacuri teroriste cu vehicule prin instalarea a 1.500 de stâlpi de securitate permanenţi, a anunţat marţi primarul metropolei americane, informează DPA, scrie Agerpres.

"Trebuie să facem acest oraş mult mai sigur", a cerut primarul Bill de Blasio, făcând anunţul în Times Square, unde i s-au alăturat reprezentanţi ai poliţiei şi ai transportului din oraş.

"Aceşti stâlpi de securitate vor face ca vehiculele să nu poată intra niciodată în locurile unde sunt pietoni", a spus de Blasio.

Primarul a menţionat atacul "îngrozitor" şi "dezgustător" comis înainte de parada de Halloween de la 1 noiembrie când au fost ucise opt persoane şi alte 11 rănite de un bărbat ce a intrat intenţionat cu un camion închiriat în pietoni pe o pistă de jogging în cartierul Manhattan lângă râul Hudson.

El s-a referit de asemenea la atacul din mai din Times Square când o maşină condusă de un fost militar al Marinei a intrat pe trotuarul aglomerat, omorând un turist adolescent şi rănind alte 22 de persoane.

"Acestea sunt unele dintre cele mai aglomerate străzi din lume. Oamenii trebuie să fie în siguranţă", a insistat de Blasio.

Oraşul va cheltui 50 de milioane de dolari pe proiectul de instalare, care va începe cu bariere de securitate temporare ce vor fi înlocuite cu stâlpi permanenţi din luna martie. Instalarea completă este de aşteptat să dureze mai mulţi ani.

Baricadele din stâlpi de beton, parţial retractabile, au fost folosite ani de zile pentru a proteja locurile vulnerabile de atacuri cu vehicule.

Stadionul de fotbal Emirates din Londra, deschis în 2006, are litere mari din beton formând numele clubului Arsenal.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel