Atentat Sri Lanka. Președintele, mesaj după un nou bilanț. Sute de morți

Foto. Arhivă
Foto. Arhivă

Premierul srilankez Ranil Wickremesinghe a criticat duminică "atacurile laşe" care au avut loc mai devreme în mai multe hoteluri şi restaurante din zona capitalei Colombo, soldate potrivit unui nou bilanţ cu 138 de morţi, relatează AFP, Reuters şi EFE.

"Condamn cu fermitate atacurile laşe de azi împotriva poporului nostru. Îi chem pe toţi srilankezii să rămână uniţi şi puternici în acest moment tragic", a scris premierul pe contul său oficial de pe reţeaua Twitter.

El a asigurat că guvernul ia măsuri "imediate pentru a controla situaţia".

Cel puţin 138 de persoane, între care nouă străini, au murit în exploziile produse la trei biserici catolice şi trei hoteluri din zona capitalei, a declarat pentru France Presse o sursă din poliţie.

Peste 50 morţi au fost înregistraţi la biserica Sf. Sebastian din Katuwapitiya, la nord de Colombo, conform unui responsabil al poliţiei citat de Reuters, alţi 25 la o biserică din Batticaloa, la est, iar un număr neprecizat de victime au fost înregistrate la biserica Sf. Anton din capitală. Hotelurile afectate de deflagraţii sunt Shangri-La Colombo, Kingsbury Hotel şi Cinnamon Grand Colombo. Alte peste 400 de persoane au fost rănite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel