Atentat Sankt Petersburg: Teroristul, declarație ciudată în instanță

Suspectul reținut luni de autoritățile ruse, în ancheta cu privire la atentatul cu bombă produs pe 3 aprilie în metroul din Sankt-Petersburg, a negat marți, în instanță, că ar fi unul din organizatorii atacului, declarând însă că a 'primit ordine' pe care le-a executat fără să știe în ce se implică, transmit AFP și BBC News.

Abror Azimov, în vârstă de 27 de ani, originar din Kârgâzstan, a fost reținut luni de forțele speciale într-o localitate din regiunea Moscovei.

El este acuzat l-ar fi antrenat pe presupusul terorist sinucigaș Akbarjon Djalilov, născut tot în Kârgâzstan.

'Nu contest plasarea mea în detenție. Însă nu am spus că am fost implicat în explozie', a declarat Azimov în fața judecătorului.

'Am participat, dar indirect. Am primit ordine și doar le-am urmat. Nu mi-am dat seama că participam la o acțiune teroristă', a afirmat el, fără a preciza despre ce 'ordine' este vorba.

Potrivit avocatului său, citat de agențiile de presă ruse, Azimov 'recunoscuse integral', în depoziția inițială, că a organizat atacul.

Tribunalul din Moscova a decis menținerea lui Abror Azimov în arest până la data de 3 iunie, pe perioada anchetei, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel