Atentat Oslo. Atacatorul de la moschee respinge acuzaţiile de omor şi tentativă de omor

Tânărul norvegian care a deschis focul sâmbătă într-o moschee de lângă Oslo respinge acuzaţiile de omor şi tentativă de omor care i se aduc, a declarat luni avocata sa, pentru AFP. 

Suspectul, identificat de presa norvegiană ca fiind Philip Manshaus, de 21 de ani, este acuzat de tentativă de omor pentru că a deschis focul în moscheea Al-Noor, precum şi de omor după descoperirea cadavrului surorii sale vitrege în vârstă de 17 ani. Conform poliţiei, aceste capete de acuzare ar putea fi extinse la 'tentativă de act terorist'.

'Pot să o confirm', a declarat pentru AFP avocata Unni Fries, întrebată despre informaţiile conform cărora clientul său respinge acuzaţiile. Suspectul urmează să compară în faţa judecătorului luni, la ora locală 13:00 (11:00 GMT), în vederea plasării sale în detenţie provizorie. Poliţia a cerut ca audierea să aibă loc cu uşile închise.

Tânărul a deschis focul sâmbătă după-amiază în centrul islamic Al-Noor din Baerum, o suburbie a capitalei Oslo, după care a fost imobilizat de una din cele trei persoane prezente şi predat poliţiei. Un bărbat de 65 de ani care s-a aruncat asupra lui a fost rănit uşor. Câteva ore mai târziu, anchetatorii au descoperit la domiciliul agresorului cadavrul unei tinere, identificată ulterior ca fiind sora sa vitregă. Conform presei locale, victima era de origine chineză şi fusese adoptată de actuala soţie a tatălui suspectului.

Duminică, poliţia a declarat că atacatorul de la moschee are 'vederi de extremă dreapta'. 'Avea poziţii xenofobe, dorea să semene teroare', a afirmat Rune Skjold, un responsabil al poliţiei din Oslo, într-o conferinţă de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel