Atentat la Lyon: Suspectul recunoaşte că a depus jurământ de credinţă faţă de Statul Islamic

Algerianul de 24 de ani suspectat că a detonat vinerea trecută un colet-capcană la Lyon a recunoscut în faţa anchetatorilor francezi că a jurat credinţă grupării Statul Islamic, relatează AFP şi Reuters joi citând surse judiciare. 

Poliţia l-a arestat luni pe principalul suspect, un student algerian la informatică în vârstă de 24 de ani, şi alte trei persoane în cadrul anchetei. Mohamed Hichem M. a recunoscut miercuri că a confecţionat coletul-capcană a cărui explozie s-a soldat cu 13 răniţi uşor în centrul oraşului Lyon.

'A recunoscut că a confecţionat coletul-capcană şi l-a plasat vineri după-amiază nu departe de gara Lyon-Perrache, în faţa unei brutării', a declarat o sursă apropiată de investigaţie, potrivit Reuters.

Arestul provizoriu al său şi al fratelui său a continuat joi la sediul serviciilor antiteroriste franceze, în timp ce măsura a fost ridicată în cazul părinţilor săi la începutul după-amiezii, 'în absenţa unor elemente incriminatoare în acest stadiu', a anunţat parchetul din Paris.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel