Atentat la Harkov, în timpul „Marșului Demnității"

Zi neagră în Ucraina. Un atentat a avut loc  în timpul marșului organizat la Harkov, la un an de la înlăturarea de la putere a preşedintelui Viktor Ianukovici.

Trei oameni au murit în oraşul ucrainean Harkov, după declanşarea unui dispozitiv exploziv. Deflagraţia a avut loc în timpul unui marş organizat la un an de la înlăturarea de la putere a preşedintelui Viktor Ianukovici.

Deflagraţia s-a produs la scurt timp de la începerea marşului la care participau 500 de oameni. Alte 15 persoane au fost rănite, iar autorităţile se tem că bilanţul morţilor ar putea creşte.

Marşul din Harkov avea loc în acelaşi timp cu manifestări asemănătoare ce se desfăşoară în alte oraşe, în frunte cu Kievul.

Citește și: Armistițiul din Ucraina e țăndări: separatiștii dau un nou asalt, la Shyrokyne

Marşul de la Kiev a început în Piaţa Independenţei, locul în care în februarie 2014 peste 80 de oameni au murit în timpul luptelor dintre jandarmi şi opozanţii regimului Ianukovici.

La evenimentul de azi iau parte şefi de stat şi de guvern din Germania, Polonia, Letonia, Lituania, Slovacia, Georgia şi Republica Moldova.

România este reprezentată de George Scutaru, consilier prezidenţial pe probleme de securitate, în timp ce Uniunea Europene este reprezantată de Donald Tusk, preşedintele Consiliului European.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel