Atentat dejucat în Franţa: Suspectul jurase credinţă Statului Islamic într-o înregistrare video

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Un bărbat, în vârstă de 33 de ani, a fost arestat preventiv şi inculpat sâmbătă la Paris pentru o tentativă de atentat, informează AFP din surse apropiate anchetei judiciare. 

Suspectul, fără antecedente din punctul de vedere al serviciilor de informaţii, jurase credinţă Statului Islamic într-o înregistrare video.

El a fost reţinut marţi la Nimes, în sudul Franţei, de Direcţia Generală a Securităţi Interne (DGSI), care a confiscat în urma unor percheziţii produse utilizabile pentru fabricarea unor explozivi. Nu a fost identificată nicio ţintă exactă a unui posibil atentat, au precizat sursele citate.

'A fost primul atentat dejucat de DGSI de la începutul anului', a declarat AFP una din surse. Serviciul urmărea reţelele sociale, unde suspectul şi-a făcut cunoscută intenţia de a cumpăra o armă şi a susţinut idei islamiste. În una din înregistrările video făcute anul trecut, având ca fundal un drapel negru al jihadiştilor, acesta îi jura credinţă liderului Statului Islamic, Abu Bakr Al-Baghdadi. În ultimii trei ani, începând cu atacul din 7 ianuarie 2015 asupra redacţiei săptămânalului satiric Charlie Hebdo, atentatele islamiste s-au soldat în Franţa cu 241 de morţi, reaminteşte AFP.

[citeste si]

Anul trecut bilanţul a fost de trei victime, în urma a două atentate, pe bulevardul Champs Elysees din Paris, în 20 aprilile, şi la gara Saint-Charles din Marsilia, în 1 octombrie.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel