ATENTAT CHARLIE HEBDO. Mesajul lui Ciutacu

Atentatul armat de la redacția Charlie Hebdo a stârnit foarte multe reacții. Victor Ciutacu, realizatorul emisiunii "Ediția de seară" de la România TV, a scris despre acest subiect spunând că niciodată, sub nicio formă, nu și-a permis să ia în derâdere religia cuiva.

VEZI ȘI: EXCLUSIV. Laura Chiriac, mărturisiri cutremurătoare: Nu se poate explica această stare de teroare

"Sunt evreu după mamă, ortodox după botez, faptic nepracticant. Dar niciodată, în nici un context, nu mi-am permis să iau la mișto religia cuiva sau orice alt lucru definit drept sacru de o comunitate. Unii o fac și invocă în sprijinul atitudinii lor libertatea de expesie", susține Victor Ciutacu.

Jurnalistul spune că nu ar fi publicat niciodată caricaturi precum cele din paginile Charlie Hebdo.

"Fără a contesta dreptul sacru al oricui de a publica orice se încadrează în conceptul libertății de exprimare și în interiorul cadrului legal definit (ar fi culmea s-o fac taman eu, cel slobod la gură ca un căruțaș), n-aș fi publicat asemenea caricaturi. Și mă refer atât la cele la adresa Islamului, cât și la altele, care vizează religii, comunități sau minorități. Din motivul de mai sus și nu numai...", adaugă ziaristul.

"Ceea ce s-a petrecut la Charlie Hebdo și în proximitatea redacției e oribil și de neacceptat. Franța, statul însuși, prin instituțiile sale de forță, trebuie să-i găsească pe criminali, să-i judece și, în măsura în care are dovezi ferme, să-i condamne. Nu să-i gîtuie în piața publică și nici să tremure în fața lor.

Deși măcelul de la Paris poate fi încadrat în conceptul global de terorism, eu n-aș face-o. Mi se pare, pur și simplu, o execuție în masă. Și, de azi-noapte, nu încetez a mă întreba ce terorist metodic și aplicat, care ciuruie o duzină de oameni fără să fie împiedicat de cineva, pleacă la atentat cu buletinul de identitate după el și-l mai și uită-n mașina folosită", punctează Victor Ciutacu. Întreaga postare poate fi citită AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel