ATENTAT CHARLIE HEBDO. Ioan Mircea Pașcu: E clar că au primit o misiune

Vicepreședintele Parlamentului European, europarlamentarul PSD Ioan Mircea Pașcu, a comentat atacul terorist asupra redacției Charlie Hebdo din Paris, în urma căruia 12 persoane au murit.

"Ieri, era planificată o întâlnire cu domnul Stevenson și întâmplător am deturnat discuția de la raportul pe ce se întâmplă în Marea Neagră pe ce s-a întâmplat la Paris. Este un moment care, psihologic vorbind, are o încărcătură mare și poate să reprezinte un punct de inflexiune în tot ce am făcut până în momentul de față. Impactul emoțional este atât de mare încât și abordările trebuie să fie noi. Discuția pe care am avut-o ieri pare să indice că spre această direcție se îndreaptă lucrurile. Reacția autorităților a fost impecabilă, s-au luat toate măsurile care se puteau lua și statul francez a făcut din această chestiune una de onoare. Probabil că vor veni o serie întreagă de elemente legate de raportul cu musulmanii, de libera circulație. Chestiunea cu Schengen se va pune în alt fel, mai dificil decât până acum. Franța este mobilizată total.

Faptul ca atare rămâne, șocul rămâne, emoția rămâne și vor avea un impact asupra a tot ce se va întâmpla de acum încolo. Sunt mai multe variante. Am văzut teorii care susțin că nu ar fi putut să organizeze un atentat în acest stil și a fost un atentat Al Qaeda. Faptul că nu e asumat nu e esențial. Aici deosebirea față de teroriștii independenți este că a fost o echipă bine antrenată militar. Oamenii ăștia au venit cu o misiune. Nu și-au cumpărat armele din piața neagră din Franța. De unde să știm noi că n-au fost să lupte în Siria? În orice caz, e clar că au primit o misiune, că e ceva organizat, pentru că doi frați nu stau și se uită la televizor și se gândesc peste noapte să facă acest lucru", a comentat Ioan Mircea Pașcu, la Antena 3, atentatul terorist din Paris asupra redacției revistei Charlie Hebdo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel