Atena: grenadă aruncată lângă o secție de poliție

 Persoane necunoscute au aruncat luni o grenadă în apropierea unei secţii de poliţie într-o suburbie a Atenei, rănind o persoană, au declarat surse din cadrul poliţiei elene, relatează Reuters. 

Grenada a fost aruncată la aproximativ 50 de metri de sediul poliţiei şi nu a fost imediat observată de ofiţerii de poliţie din cauza ploii torenţiale, a precizat un oficial al poliţiei. 

Autorităţile au deschis o anchetă după ce un şofer de taxi a raportat incidentul. Şoferul a oprit din cauza unei defecţiuni la maşină, a auzit o bufnitură şi a văzut că avea răniri la picioare despre care a crezut iniţial că au fost provocate de fragmente de la un far defect care a explodat, a precizat poliţia. 

Revendicarea 

Câteva ore mai târziu, o grupare necunoscută a postat un comunicat pe un site folosit deseori de anarhişti şi activişti de stânga în care anunţa că a aruncat o grenadă în zonă. 

Geamurile şi uşile unor maşini parcate lângă secţia de poliţie au fost de asemenea deteriorate în explozie. 

Poliţia greacă a anunţat luni că cinci persoane au fost rănite la sfârşitul săptămânii într-un atac întreprins de către un grup de opt indivizi împotriva localurilor unei asociaţii antifasciste din portul elen Pireu, situat aproape de Atena. 

Potrivit poliţiei, printre răniţi figurează o femeie apropiată lui Pavlos Fyssas, raperul antifascist ucis de membri ai grupării Zori Aurii în septembrie 2013, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel