ATENȚIE: Curse aeriene deviate din cauza vizibilităţii scăzute

Mai multe aeronave care trebuiau să aterizeze pe aeroportul din Iaşi au fost redirecţionate către Bacău şi Chişinău din cauza vizibilităţii scăzute, au declarat, pentru Agerpres, reprezentanţii Aeroportul Internaţional Iaşi.

Purtătorul de cuvânt al Aeroportului din Iaşi, Elena Troia, a declarat că, din cauza ceţii, este imposibilă aterizarea aeronavelor. Astfel, avionul care trebuia să vină de la Otopeni spre Iaşi la ora 09,05 nu a decolat încă, un altul care trebuia să decoleze tot de pe Aeroportul Otopeni şi trebuia să ajungă la Iaşi la 09,23 a decolat spre Iaşi abia la ora 14,30, acesta fiind direcţionat spre Bacău.

[citeste si]

Tot spre Aeroportul Bacău a fost direcţionată la 14,15 şi aeronava care vine de la Cluj şi trebuia să ajungă la Iaşi la ora 11,15, pe acelaşi aeroport fiind deviată şi aeronava care a venit de la Koln. Potrivit sursei citate, cursa care trebuia să ajungă de pe aeroportul Luton la ora 13,10 a aterizat la Chişinău, după ce a survolat mai mult timp zona dintre Iaşi şi Suceava.

'Pentru pasagerii aflaţi în această situaţie, companiile aeriene vor pune la dispoziţie autocare pentru a-i aduce la Iaşi. Şi orarul zborurilor programate din Iaşi pentru alte destinaţii, cu aceleaşi aeronave, va suferi modificări. În acest moment, vizibilitatea pe pistă este sub 350 de metri, sub limitele stabilite de proceduri. Este exclusiv decizia operatorului dacă aterizează sau nu. Echipamentele de apropiere şi sistemul de balizaj de la Aeroportul Iaşi funcţionează normal', a mai spus Elena Troia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel