Ateliere pentru copii, de 1 iunie

Se împlinesc, la 1 iunie 2019, 62 de ani de când marele critic literar și eminescolog român Perpessicius înființa Muzeul Național al Literaturii Române. În aceeași zi este sărbătorită și Ziua Internațională a Copilului, iar MNLR a pregătit pentru micii exploratori vizite gratuite cu ghidaj și audioghid, precum și o serie de ateliere interactive special create pentru ei, dar și un concert Mircea Vintilă, începând cu ora 18.00.

De la redeschiderea din 21 martie 2017, MNLR a dezvoltat lecturi publice, conferințe, expoziții temporare tematice, fixe și itinerante, ateliere de creație pentru copii, concerte, spectacole de teatru, mese rotunde, lansări de carte, dar și evenimente majore precum Festivalul Internațional de Poezie București, ajuns la a X-a ediție.

Program 1 iunie

10.00 – 12.00 - Atelier de povestit povești din lumea largă (3-7 ani)

În cadrul atelierului interactiv, copiii vor asculta poveștile Domnișoarei Poimâine și vor străbate tărâmurile îndepărtate ale regelui tuturor sălbăticiunilor și ale șarpelui cu pene pentru a afla răspunsuri posibile la marile întrebări ale universului.

12.30-14.30 - Atelier de imaginație (7-10 ani)

Cei mici sunt invitați să exploreze spațiul expozițional cu ajutorul audioghidului în compania motanului de rasă invizibilă, Pisissicius, și a fetiței Maria. În urma vizitei, vor alege un singur obiect dintre cele expuse care le-a atras atenția și care va deveni personajul principal al unei povești fantastice. Vor fi ajutați de gentuțe magice cu lucruri care-i vor inspira în arta scrisului.

15.30 – 17.30 - Atelier de creativitate (pentru copii de toate vârstele)

Cele cinci cărți liliput expuse în Muzeul Național al Literaturii Române vor fi surse de inspirație pentru participanții la atelier.

18.00 – 19.00 – Concert Mircea Vintilă

19.00 – 21.00 - Atelier de fotografie pentru familii

Întrucât atelierul de paintingwithlight a avut un mare succes de Noaptea Muzeelor, ne-am gândit să-l reluăm pentru micii pasionați de fotografie și pentru părinții lor. Fotografiile vor fi trimise pe mail la finalul atelierului. Rezervările se fac la adresa [email protected] sau la numărul 0748 057 192.

De 1 iunie, vizita la Muzeul Național al Literaturii Române și Casele memoriale pe care le are în grijă, respectiv Tudor Arghezi, Mărțișor, George și Agatha Bacovia, Ion Minulescu și Claudia Millian, Liviu și Fanny Rebreanu, Anton Pann, este gratuită, arată MNLR într-un comunicat.

Flaviu Predescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel