Ateliere Fără Frontiere şi Ecotic invită companiile să predea echipamentele IT uzate în campania "Intră în Cercul SolidarITăţii"

Companiile care deţin echipamente IT uzate destinate casării pot solicita în următoarele trei luni colectarea gratuită a acestora în cadrul campaniei naţionale "Intră în Cercul SolidarITăţii", demarată de către asociaţia Ateliere Fără Frontiere şi organizaţia Ecotic. 

"Ateliere Fără Frontiere şi Ecotic caută companii mari şi IMM-uri care să-şi îndeplinească responsabilităţile legale de management al deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) prin intermediul singurei organizaţii din România care colectează şi pregăteşte deşeurile de echipamente IT pentru reutilizare şi donaţie. Pentru încă trei luni, companiile care deţin echipamente IT uzate destinate casării pot solicita Ateliere Fără Frontiere şi Ecotic colectarea gratuită a acestora în cadrul campaniei naţionale Intră în Cercul SolidarITăţii, care va premia cele mai implicate companii la Gala Premiilor pentru un Mediu Curat, ediţia a XII-a", se arată într-un comunicat de presă al celor două entităţi, transmis joi AGERPRES. 

Potrivit sursei citate, monitoarele LCD, laptopurile/notebook-urile şi unităţile centrale colectate în cadrul acestei campanii, care respectă parametrii minimi necesari pentru a fi reutilizate, vor ajunge până la finalul anului 2019 şi în tot anul 2020 în şcoli din zone defavorizate din ţară, după ce au fost recondiţionate în atelierul de inserţie socio-profesională Reconect al asociaţiei Ateliere Fără Frontiere.

"Ajutăm deja sute de companii să-şi îndeplinească obligaţiile legate de managementul deşeurilor de echipamente electrice şi electronice. Din volumul de DEEE-uri colectate, în jur de 30% pot fi recondiţionate, astfel că reuşim să donăm mii de calculatoare în fiecare an către şcolile care au cea mai mare nevoie de ele. Dacă ni s-ar alătura şi mai multe companii, am putea să avem un impact şi mai mare în reducerea decalajul informatic, modernizarea procesului de predare-învăţare şi sprijinirea acţiunilor de reducere a abandonului şcolar în comunităţile dezavantajate. Prin campania Intră în Cercul SolidarITăţii, companiile pot deveni susţinători ai educaţiei prin simplul fapt că decid să îşi îndeplinească aceste obligaţiile legale prin intermediul Ateliere Fără Frontiere", a declarat Patrick Ouriaghli, director general Ateliere Fără Frontiere.

Până la momentul actual, asociaţia, cu ajutorul Ecotic, a recondiţionat şi donat către şcolile şi instituţiile publice din România peste 15.000 de calculatoare recondiţionate. 

Companiile care doresc să se alăture campaniei pot solicita colectarea echipamentelor IT uzate la adresa de email [email protected] sau prin intermediul site-urilor reconect.ro şi ecotic.ro.

Ateliere Fără Frontiere este o asociaţie românească pentru inserţia socială, profesională şi civică a persoanelor vulnerabile, excluse şi marginalizate. Asociaţia a înfiinţat trei întreprinderi sociale de inserţie, respectiv atelierele reconect, remesh şi ferma bio&co. 

Ecotic este prima organizaţie a producătorilor şi importatorilor de echipamente electrice şi electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006, care pune la dispoziţie gratuit recipienţi pentru colectarea separată a deşeurilor de echipamente electronice de mici dimensiuni şi baterii, precum şi preluarea gratuită a echipamentelor voluminoase de la sediul firmei sau de la domiciliu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel