Atacuri cibernetice. Coreea de Nord a încasat milioane de criptomonede

Bitcoin vs Ripple. Ce urmărește noua tehnologie
Bitcoin vs Ripple. Ce urmărește noua tehnologie

Coreea de Nord a încasat peste 670 de milioane de dolari în valută şi monede virtuale prin intermediul atacurilor cibernetice, continuând astfel să se sustragă sancţiunilor internaţionale, potrivit unui raport realizat de un grup de experţi ai ONU, publicat marţi, transmite Kyodo.

Raportul anual, care a fost distribuit de grupul de experţi în comitetul Consiliului de Securitate al ONU pentru sancţiunile contra Coreei de Nord, constată că Phenianul a lansat atacuri informatice asupra mai multor instituţii financiare de peste hotare, într-o vastă campanie de piraterie informatică.

Criptomonedele i-au pus la dispoziţie Phenianului un nou mod de a ocoli sancţiunile, fiind "mai greu de urmărit, mai uşor de 'spălat' şi independente de reglementări guvernamentale", potrivit documentului.

Între altele, Phenianul ar fi lansat cu succes atacuri vizând tranzacţii cu criptomonede în Asia de cel puţin cinci ori în perioada ianuarie 2017 - septembrie 2018, pierderile totale fiind estimate la 571 milioane de dolari.

Grupul de experţi îndeamnă statele membre ale ONU să-şi "consolideze capacitatea de facilitare a unor schimburi de informaţii robuste" în privinţa atacurilor cibernetice nord-coreene cu alte guverne, precum şi cu instituţiile financiare.

VEzi și: Oficiali SRI: România, ţinta unor atacuri cibernetice de amploare venite din spaţiul estic 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel