Atac urşi, Băile Tuşnad. Graţiela Gavrilescu: Soluţie de criză

urs
urs

Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului, s-a deplasat la Băile Tuşnad, pentru a discuta pe tema crizei provocate de atacurile repetate ale urşilor. 

Sâmbătă, 11 august 2018, viceprim-ministrul Grațiela Leocadia Gavrilescu, ministrul mediului, însoțită de specialiști din cadrul ministerului, a efectuat o vizită de lucru în orașul Băile Tușnad, având, în principal, ca obiectiv evaluarea modului de gestionare de către factorii responsabili a situației de criză generate de atacurile urșilor în zonă.

La finalul vizitei, ministrul Mediului a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a prezentat principalele obiective de mediu ale Programului de guvernare și stadiul îndeplinirii acestora, prioritățile ministerului în următoarea perioadă și a făcut o scurtă prezentare a rezultatelor întâlnirii avute cu autoritățile locale.

Gavrilescu: "Soluţie de criză"

Interpelată de jurnaliști cu privire la durata emiterii ordinelor de derogare, doamna viceprim-ministru a subliniat, în cadrul conferinței de presă, că acestea reprezintă o soluție de criză și că, în consecință, se semnează extrem de repede, în câteva ore, dar nu în orice condiții.

O astfel de decizie, fie că este vorba despre relocare, fie despre recoltare, nu poate fi luată decât în condițiile legii, cu respectarea directivelor europene, pe baza documentației complete înaintate de comisiile locale. Punerea în aplicare a ordinelor ministrului trebuie făcută IMEDIAT, de către gestionarii fondurilor cinegetice, care răspund pentru acest lucru în fața legii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel