ATAC terorist la Tokyo de Revelion. A intrat cu maşina în mulţime

Rodica Mitu / 01 ian 2019 / 08:24

Un individ a intrat cu vehiculul în mulţimea care participa la festivităţile de Revelion de la Tokyo, a declarat un reprezentant al Poliţiei japoneze, care a adăugat că incidentul este un „act de terorism”, informează agenţia Reuters.

Incidentul s-a petrecut marţi dimineaţă, la puţin timp după miezul nopţii în zona Harajuku, în apropiere de Altarul Meiji, în centrul capitalei Japoniei.

Nouă persoane au fost rănite, dintre care una grav, după ce un bărbat a intrat deliberat cu maşina într-o mulţime care sărbătorea trecerea în Noul An pe o stradă din Tokyo, au anunţat marţi poliţia şi media locale, relatează AFP. Un japonez de 21 de ani a pornit maşina cu „intenţia de a ucide” pe strada Takeshita, în cartierul Harajuku, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei.

A fost arestat pentru tentativă de crimă, a anunţat poliţia. Potrivit media nipone, Kusakabe a lovit în total nouă persoane pe strada Takeshita, care era în acel moment închisă pentru automobile, fiind plină de oameni adunaţi pentru a sărbători venirea Noului An. Pe strada Takeshita se află numeroase magazine, fiind considerată un centru al tineretului şi al modei în Japonia. Ea atrage zilnic zeci de mii de turişti.

 

VEZI ȘI: ATAC terorist în Manchester de Revelion 2019. "Atâta timp cât continuaţi să ne bombardaţi ţările..." - video