Atac cu cuţitul la Manchester. Suspectul, arestat pentru terorism

Suspectul care ar fi atacat cu cuțitul la Manchester a fost reținut de polițiști. Acesta este acuzat pentru terorism. 

Bărbatul de circa 40 de ani care a atacat şi rănit patru persoane cu un cuţit vineri, într-un mall din Manchester, a fost arestat pentru terorism, a anunţat poliţia britanică, scrie Agerpres care citează AFP şi dpa.

Atacatorul, "înarmat cu un cuţit mare", a acţionat singur şi motivaţia sa nu este pentru moment cunoscută, a precizat un responsabil al poliţiei din Manchester, Russ Jackson, în cadrul unei conferinţe de presă.

Suspectul, arestat pentru terorism

Bărbatul a fost "arestat sub suspiciunea comiterii, pregătirii şi instigării la un act de terorism", a mai precizat Jackson.

"A început să avanseze brusc şi a atacat oamenii cu cuţitul. Pare un atac orb, în mod cert foarte brutal şi extrem de înspăimântător pentru toţi cei care au fost martori", a precizat responsabilul din poliţie.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 11.15 (10.15 GMT) şi a dus la desfăşurarea unui important dispozitiv de securitate în oraş, lovit în 2017 de un atentat cu bombă care s-a soldat cu 22 de morţi la ieşirea de la un concert al vedetei pop americane Ariana Grande.

Înregistrări video postate pe reţelele de socializare arată poliţişti care imobilizează un bărbat în exteriorul unui mall. "În cinci minute, el a fost reţinut de poliţişti înarmaţi", a spus Russ Jackson.

Patru persoane rănite în urma atacului

Între timp, poliţia a revizuit numărul persoanelor rănite în atac de la cinci la patru.

Două femei şi un bărbat au fost spitalizaţi cu răni prin înjunghiere, a precizat poliţia. O altă femeie care nu a fost înjunghiată a fost tratată de paramedici şi nu a necesitat spitalizare, a menţionat sursa citată.

Pe Twitter, prim-ministrul britanic Boris Johnson s-a declarat "şocat" şi a precizat că gândurile sale se îndreaptă spre victime, mulţumindu-le serviciilor de salvare şi anchetatorilor.

Potrivit media locale, mallul Arndale, unde s-au petrecut faptele, a fost evacuat. Un important dispozitiv de securitate a fost desfăşurat la faţa locului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel