Atac cu cuţitul în Centrul Vechi din Capitală

Florin Răvdan / 22 noi 2019 / 22:06

Un bărbat înarmat cu un cuțit ce avea lama de peste 30 de cm a atacat mai multe persoane intr-o zona aglomerată a Bucureștiului.

"La auzul strigatelor de disperare, doi polițiști rutieri aflați în zona au intervenit prompt, l-au pus la pământ și l-au dezarmat. Se pare că persoana este cunoscută cu afecțiuni psihice.

O intervenție promptă a polițiștilor rutieri prin care s-a evitat o tragedie. Felicitări colegilor!

Din cifrele neoficiale, în România există peste 700.000 de persoane cu afecțiuni psihice care nu urmează un tratament. Asta spune multe despre siguranţa/nesiguranța din spațiile publice", au scris cei de la Sindicatul Europol pe Facebook. 

Bărbatul ar fi încercat ulterior să îşi taie venele

 

„În zona Unirii, un bărbat a amenințat trecătorii din zonă cu un cuțit. La strigătele cetățenilor, 2 polițişti au intervenit. Nu a reușit să rănească pe nimeni. Când a văzut că polițiștii rutieri vin spre el, înainte să-l imobilizeze s-a mutilat, s-a tăiat în dreptul mâinilor", a declarat reprezentantul EUROPOL, Cosmin Andreică, la Digi24.

Martorii spun că îl cunosc şi că bărbatul locuieşte pe străzi, neavând familie. Acesta a fost dus la spital pentru îngrijiri medicale, urmând să fie transferat la Psihiatrie.