Urmărește emisiunea live


Atac armat, Strasbourg. Sute de persoane consiliate, altele sunt încă în spital

Atentat
Atentat

În urma atacului armat de la Strasbourg, cinci victime rămân spitalizate iar 700 de persoane au primit deja asistenţă psihologică.

Cinci persoane rănite în atentatul comis la 11 decembrie la târgul de Crăciun din Strasbourg (estul Franţei) încă sunt spitalizate, iar celula de asistenţă psihologică creată după atac a primit deja aproape 700 de persoane, au anunţat marţi autorităţile locale, citate de AFP. Atentatul comis de Cherif Chekatt a cauzat moartea a cinci persoane şi rănirea altor zece, dintre care cinci au fost externate, a precizat marţi prefectul departamentului Bas-Rhin, Jean-Luc Marx, după o reuniune a Comisiei locale pentru ajutorarea victimelor (Clav).

Urmărirea evoluţiei victimelor este importantă, anumite persoane nu vor apela la noi imediat, ci în câteva luni. Am văzut cu ocazia altor atentate că este important să existe un loc unde ele pot găsi toate elementele de care au nevoie, a explicat Elisabeth Pelsez, delegat interministerial pentru ajutorarea victimelor.

Oficial: act terorist

În seara de 11 decembrie, Cherif Chekatt, un delincvent recidivist în vârstă de 29 de ani, pe numele căruia a fost emisă o fişă S (pentru securitatea statului) pentru radicalizare islamistă, a pătruns în centrul istoric al oraşului Strasbourg având asupra sa o armă de foc şi un cuţit, înainte de a ataca mai mulţi trecători, după care a reuşit să fugă. Unii martori l-au auzit strigând Allah Akbar!. El a fost găsit după două zile de poliţie şi ucis într-o operaţiune desfăşurată în districtul Neudorf, din sudul oraşului Strasbourg.

Citește și: Statul Islamic, informații despre atacatorul de la Strasbourg

Atacul de la Strasbourg a fost al treilea incident mortal din Franţa din acest an considerat în mod oficial drept act terorist. În luna mai, un francez născut în Cecenia a ucis un bărbat şi a rănit alte cinci persoane cu un cuţit în apropierea Operei din Paris. Două luni mai târziu, un infractor mărunt devenit terorist islamist a ucis patru persoane, printre care un jandarm care se oferise în schimbul eliberării unui ostatic civil, într-o serie de atacuri în oraşele Carcassonne şi Trebes. Peste 230 de persoane au fost omorâte în atacuri teroriste în Franţa în 2015 şi 2016, majoritatea fiind revendicate de gruparea jihadistă Stat Islamic.

Citește și: Ministrul de interne francez: Noi informații despre autorul atacului de la Strasbourg

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel