Atac armat San Diego. O femeie s-a aruncat „în calea gloanțelor” pentru a salva un rabin

O persoană a deschis focul, sâmbătă, într-o sinagogă în apropiere de San Diego, sudul Californiei. Un om a murit și alți trei au fost răniţi, printre care un rabin. Preşedintele SUA a denunţat o „crimă motivată de ură”.

„Am avut patru răniţi cu o armă de foc, dar una dintre persoane a decedat", a afirmat la canalul de televiziune MSNBC primarul localităţii. Acesta a adăugat că rabinul a fost rănit la mână.

O femeie, în vârstă de 60 de ani, a încetat din viaţă. Potrivit The Guardian, ministrul israelian Naftali Bennett a descris-o ca fiind „un erou evreu" care s-a aruncat „în calea gloanțelor pentru a salva viața rabinului".

Donald Trump, reacție

Preşedintele american, Donald Trump, a prezentat „cele mai sincere condoleanţe". „În acest stadiu, se pare că este vorba despre o crimă motivată de ură, adresez cele mai sincere condoleanţe tuturor celor afectaţi şi vom face lumină în această afacere", a declarat acesta de la Casa Albă. Ulterior, a spus că „întreaga naţiune este în doliu".  

În urmă cu şase luni, la data de 27 octombrie, 11 persoane au fost ucise într-un atac armat într-o sinagogă din Pittsburgh, în Pennsylvania, estul Statelor Unite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel