Atac armat Kabul. Casa Albă condamnă atentatul talibanilor

Atentat
Atentat

SUA au condamnat atentatul cu maşină-capcană precum şi atacul armat din Kabul care s-au soldat luni cu şase morţi şi zeci de răniţi, între care aproximativ 50 de elevi, relatează AFP. 

'Acest atac neruşinat ilustrează dispreţul crud al talibanilor faţă de compatrioţii lor afgani, care au afirmat în mod constant nevoia urgentă de a găsi o soluţie paşnică la conflict', se arată într-un comunicat difuzat de Casa Albă.

Atacul cu maşină-capcană şi cu arme de foc din capitala Kabul s-a încheiat luni după aproape 11 ore, soldându-se cu cel puţin şase morţi, printre care şi doi poliţişti, notează dpa. Talibanii au revendicat atacul, care intervine în contextul în care SUA şi mişcarea THE Taliban s-au angajat în convorbiri pentru încheierea conflictului de lungă durată.

Atacul de la Kabul a urmat după alte atentate talibane din cursul weekendului, soldate cu cel puţin 65 de morţi, majoritatea din cadrul forţelor de securitate, în patru provincii afgane. Între timp, continuă la Doha convorbirile între SUA şi talibani în scopul soluţionării paşnice a conflictului din Afganistan. Peste 50 de persoane au fost ucise şi 352 rănite în cel puţin zece atacuri la Kabul de la începutul anului, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel