Atac aerian. Au fost lansate bombe de 1.000 de kilograme

O escadrilă Mirage 2000 a bombardat poziții ale grupării teroriste Jaish-e-Mohammed.

Forțele Aeriene Indiene au lansat un atac aerian împotriva unei ținte de pe teritoriul Pakistanului. O formație de 12 avioane de luptă Mirage 2000 a trecut peste "Line of Control" din regiunea Kashmir și a lansat șase bombe de 1.000 de kilograme asupra unei tabere de antrenament a grupării teroriste Jaish-e-Mohammed situată în zona orașului Balakot.

Deocamdată informațiile sunt contradictorii în funcție de sursele care le emit. Astfel indienii susțin că au executat această "lovitură chirurgicală" în Pakistan deoarece aveau informații că gruparea teroristă pregătea noi atentate sinucigașe pe teritoriul lor, după cel din 14 februarie în care au murit 46 de membri ai Forțelor Speciale ale Poliției.

Declarațiile oficiale de la New Delhi spun că misiunea a fost un succes deplin, tabăra teroristă fiind complet distrusă, iar unul dintre comandanții grupării a fost ucis.

Contraofensivă


Pakistanul a condamnat atacul indian și a anunțat că are tot dreptul de a reacționa corespunzător când și cum dorește. În plus, de la Islamabad se transmite că loviturile aeriene nu au fost atât de reușite și că aparatele indiene și-au aruncat bombele la întâmplare în momentul în care avioanele F-16 pakistaneze decolate în alarmă au ajuns în zonă.

Vezi și: România și Pakistan, acord de cooperare în domeniul apărării 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel