Asumare pe desființarea SIIJ. Întrebările lui Predoiu din scrisoarea către magistrați

Cătălin Predoiu a trimis o scrisoare către magistrați, în care îi întreabă dacă se impune desființarea Secției de anchetă.

Cătălin Predoiu a transmis magistraților o scrisoare în care adresează întrebări cu privire la mai multe aspecte din sistemul judiciar precum pensionarea, completurile de 3 judecători, dar și Secția de anchetare a magistraților. De asemenea, ministrul Predoiu îi întreabă pe magistrați dacă SIIJ trebuie desființată.

În scrisoarea obținută de Mediafax, ministrul Justiției adresează magistraților rugămintea de a prezenta un punct de vedere scris care să cuprindă opinia adunării generale a judecătorilor din instanțe cu privire la unele instituții și cu privire la următoarele întrebări:

1. Schema de pensionare anticipată a magistraţilor. S-ar impune sau nu prorogarea intrării în vigoare a acesteia? S-ar impune sau nu abrogarea acesteia?
2. Trecerea la completuri de 3 judecători în apel. Considerăm pertinente aceleaşi întrebări menţionate supra la pct. 1.
3. Noul ciclu temporal de şcolarizare la INM. Considerăm pertinente aceleaşi întrebări menționate supra la pct. 1.
4. Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor Speciale din Justiţie. Se impune desfiinţarea acesteia prin abrogarea prevederilor legale prin care s-a înfiinţat şi revenirea la status quo ante? Se impune amendarea prevederilor legale prin care s-a înfiinţat şi în ce sens anume?

Potrivit scrisorii, Ministerul Justiției dispune deja de punctul de vedere al Consiliului Superior al Magistraturii în legătură cu cele 4 întrebări.

Prezenta consultare scrisă rapidă nu face decât să se anticipeze o consultare sistematică pe ansamblul temelor justiției pe care Ministerul Justiției o va lansa și menține ca un instrument permanent de lucru în cadrul sistemului judiciar", mai arată scrisoarea transmisă magistraților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel