Asumare răspundere buget 2020. Simonis, ATAC la Cîțu în Parlament: Aranjați luminile să își facă un selfie!

Alfred Simonis a lansat un atac la adresa Guvernului Orban și a ministrului Finanțelor, Florin Cîțu, în Parlament, în cadrul asumării răspunderii Executivului pe bugetul din 2020.

Liderul deputaților social-democrați, Alfred Simonis, a luat cuvântul, în Parlament, după ce premierul Ludovic Orban a susținut un discurs despre angajarea răspunderii Guvernului pe Legea bugetului de stat de anul viitor. Acesta i-a atacat pe premierul Ludovic Orban, dar și pe ministrul Florin Cîțu, spunând că îndatorează românii și cresc ratele. Acesta i-a mai făcut cinici pe actualii guvernanți pentru că nu cresc pensia minimă.

'Domnule Cîțu, cum puteți fi dvs. arhitectul acestui Buget?! Cât tupeu puteți avea să vorbiți tocmai dvs. despre buget?! Cu ce credibilitate?! Rog colegii: Aranjați luminile, pentru ca Florin Cîțu să facă un selfie bun!' a subliniat Alfred Simonis.

'Parlamentul v-a spus deja de 2 ori că nu sunteți bun de ministru. La fel și agențiile de rating. Vă spun în fiecare zi datele din economie. Dezastru peste tot. Faceți un bine României: dați-vă demisia. Urgent! Vă comportați ca și cum ați fi stăpâni pe banii românilor!' a punctat Simonis.

'Nici măcar Guvernul Boc, pe care îl copiați la virgulă, nu a reușit un asemenea abuz democratic. Pur și simplu călcați în picioare Constituția! V-am lăsat o țară cu perspectivă stabilă și în 60 de zile ați dus-o la negativ. E un record! În fiecare zi, auzim același lucru: Guvernul PNL taie/îngheață/desființează sau se împrumută. Nimic despre PNL construiește! Ceva. Orice.' a adăugat Simonis.

'Pe plus e doar clientela de partid, sponsorii PNL care primesc sute de milioane de euro de la stat și toate rudeniile plantate în funcții publice, pe bani grei! Vă jucați cu focul, domnilor. Și dați foc la țară! Deja v-ați împrumutat 13 miliarde. Și acum vreți să luați bani și de la oameni. Să le creșteți facturile la gaze și curent. Ratele. Și prețurile. Cât de cinici puteți fi să înghețați pensia minimă?' a mai spus Alfred Simonis (PSD).

Amintim faptul că ședinţele comune ale Parlamentului au început luni, la ora 16,00. Conform programului, în prima şedinţă comună Guvernul și-a angajat răspunderea în faţa Parlamentului asupra proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2020, cea de a doua şedinţă comună a vizat angajarea răspunderii Guvernului asupra proiectului Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, iar în cea de a treia şedinţă comună, Guvernul și-a angajat răspunderea pe proiectul de Lege privind unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea unor acte normative.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel