AstraZeneca. Britanicii cu vârsta sub 40 de ani pot primi o alternativă

Pixabay
Pixabay

Persoanele din Marea Britanie cu vârste mai mici de 40 de ani pot primi o alternativă la vaccinul AstraZeneca, pe fondul îngrijorărilor privind formarea de cheaguri de sânge. 

În Marea Britanie, persoanele care nu doresc să facă vaccinul Oxford - AstraZeneca pot primi o alternativă. Noua măsură vizează persoanele cu vârste sub 40 de ani, după ce inițial doar cei sub 30 de ani aveau această opțiune, oferită în urma avizului Comisiei reunite pe probleme de vaccinare și imunizare. Extensia categoriei de vârstă este oferită pe baza studiilor care demonstrează că trombozele și cheagurile de sânge îi afectează și pe cei peste 30 de ani.                                     

Agenția britanică care se ocupă cu studiul și aprobarea medicamentelor (prescurtată MHRA) spune că balanța dintre riscuri și beneficii în cazul vaccinului AstraZeneca este echilibrată în favoare beneficiilor la persoanele mai în vârstă, însă același echilibru devine precar în cazul celor mai tineri, care nu riscă să facă o formă gravă a bolii. 

Conform datelor MHRA, incidența cheagurilor de sânge în cazul vaccinului AstraZeneca este de un caz la 10,5 milioane de doze, la primul vaccin și un caz la un milion de doze, la rapel, scrie Sky News

Vaccinul britanic a fost reconfirmat de autoritățile europene

Vaccinul a fost reconfirmat de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), care a dat publicității cele mai recente date cu privire la efectele adverse și apariția de tromboze ca urmare a vaccinării cu serul Astra Zeneca. 

”Comitetul pentru evaluarea riscurilor a analizat, în ultimele săptămâni, apariția unor cheaguri de sânge la oameni care au primit vaccinul AstraZeneca. Am analizat foarte atent aceste rapoarte. Au fost analizate atent 62 de cazuri de tromboză de venă sinusală și alte 24 de cazuri de tromboză. Din 20 martie, 18 dintre aceste cazuri au fost fatale. Toate aceste cazuri au fost raportate din zona economică europeană. Din 4 aprilie, am primit 169 de raportări de cheaguri de sânge. În acest moment, 34 de milioane de oameni au fost vaccinați cu serul AstraZeneca. Nu vom schimba recomandarea privind folosirea acestui vaccin. Concluzia noastră este că aceste cheaguri de sânge sunt foarte rare și sunt niște efecte secundare ale vaccinului”, a declarat medicul EMA, Sabine Straus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel